IS ER EEN PLAATS VOOR JOU ALS COACH?

Deze keer gaan we bekijken: is er een plaats voor jou als coach, en wat zou die plaats kunnen zijn? Laten we eerlijk zijn, de coaching business is een echte booming business. De coaching wereld is in de laatste 20 jaar gegroeid tot een business van ongeveer 142 miljoen op jaarbasis en die business stijgt per jaar met een goede 10%. En dat is allemaal heel goed, maar is er ook een plaats voor jou in deze enorme business? Hier kan ik alleen maar volmondig "JA" op antwoorden!

Eigenlijk is het heel eenvoudig: jij bent uniek! Jij hebt unieke ervaringen, kennis, voorkeuren, specialiteiten en levensgebieden die je aantrekken. Hoe authentieker jij jezelf als coach in de wereld kunt zetten, hoe beter dus! Vergeet niet, mensen zijn opzoek naar gespecialiseerde kennis en vaardigheden, en dat zelfs in heel specifieke domeinen. Niet iedereen is opzoek naar hetzelfde. Er is dus zeker ook een plaats voor jou in de coaching markt.

Elke persoon is anders, en dus ook elke coach is anders, want wij zien de wereld op onze eigen unieke manier. We hebben ook allemaal verschillende soorten intelligenties, dat zie je op de foto, en ons brein werkt simpelweg anders. Mensen gaan opzoek naar de coach waarbij zij zich goed voelen, en die match ontstaan net vanuit die verschillende intelligenties. En heb jij vandaag totaal nog geen idee van hoe jij jezelf als coach gaat profileren, dat is helemaal niet erg. Dat kunnen we samen ontdekken!

Het vogeltje zingt immer zoals het gebekt is. Jij gaat je stem gebruiken zoals anderen elke dag hun stemmen gebruiken. Probeer zeker geen kopie te worden van iemand waar je naar op kijkt, want dat is niet gezond. Je gaat je eigen stem ontwikkelen! Je moet jezelf net ontwikkelen als persoon, en als coach. Je coaching business wordt het verlengde van jezelf. Geloof me, dat is de enige juiste manier!

Multiple intelligences

We onderscheiden 4 grote coaching categorieën in deze business:

  1. De fysieke categorie
  2. De relationele categorie
  3. De business categorie
  4. De spirituele categorie

En natuurlijk heeft elke categorie nog heel veel subcategorieën, zeker zo'n 100 in totaal! Wij hielpen alvast zo veel coaches om zichzelf in de wereld te zetten, dus het lijkt me goed om je eens een paar voorbeelden te geven van wat er allemaal mogelijk is.

Fysiek

Het fysieke domein in coaching kan betrekking hebben tot een medische of paramedische kant, als je daar kennis van zaken in hebt natuurlijk. Wij leidde één van onze coach op tot onco-coach. Deze dame heeft twee keer na elkaar borstkanker overleefd, en helpt nu kankerpatiënten en familieleden van kankerpatiënten met hun proces. En als ervaringsdeskundige staat ze dagelijks deze mensen bij. Wat een prachtige niche!

Maar één van onze andere coaches combineert coaching met mindful running, beweging dus. Hij heeft er zijn niche van gemaakt om mensen op een leuke manier te laten sporten.

 

In de rubriek relaties is er sowieso een grote nood aan koppel coaching en singles coaching. Maar ook in de ouder-kindrelaties, ongeacht de leeftijd, is er een grote nood aan coaching. Denk ook maar eens aan de problematiek van nieuwe samengestelde gezinnen en alle echtscheidingen. Maar één van onze coaches gaat nog een stapje verder. Zij vond haar niche in relaties, maar specifieker in de problematieken rond vruchtbaarheid. Zo combineert zij de niches gezondheid, relaties én voeding in één specifieke niche. Dat kan dus ook!

Relaties
Business

In de rubriek business is de waaier natuurlijk ook heel breed. Eén van onze opgeleide coaches coach uitsluitend de executive profielen van bedrijven. En dat doet ze geweldig, want zij heeft jaren zelf aan de top van een multi national gestaan en zij weet dus perfect hoe lonely het aan die top wel niet kan zijn.

Een andere coach helpt ondernemingen en bedrijven om de slaagkansen van hun projecten te verhogen. Wist je dat ongeveer 80% van alle opgezette projecten in bedrijven uiteindelijk mislukt? Kun je je voorstellen dat je een coach hebt die dat vanbinnen en vanbuiten kent als ervaringsdeskundige, die dan ook heel veel tijd, energie en frustraties van voorkomen?

Tot slot, in de rubriek van spiritualiteit vinden we een brede waaier van spirituele evolutie, maar natuurlijk ook van zelfbewustzijn. Een andere coach, gebeten door de yoga-microben, combineert yoga met coaching in bedrijven. En dat terwijl een ander zich richt op hoog sensitieve profielen. Hoogsensitiviteit is een prachtige niche en vaak worden deze mensen compleet verkeerd begrepen. Dus als je die specialiteit kent vanbinnen uit, is dat ook een heel mooi domein.

En dit is een laatste voorbeeld van één van onze coaches. Zij werd burn-out coach en ik denk dat ik je niet hoef te vertellen waarom... De nood is zeer groot met 32% burn-outs in de bedrijfswereld.

Spiritualiteit

Nena

De training was echt fantastisch. Meer dan ik verwacht had. We hebben heel wat waardevol advies gekregen betreffende de coaching, leiderschap, business en het houden van Master Mind trainingen. Voor mij betekent dit heel veel aangezien ik van coaching mijn vak wil maken. Dit is zo inspirerend zodat ik nu nog meer gemotiveerd ben om aan mijn eigen business te beginnen. Ik heb eindelijk beslist te starten en mijn deadlines te halen. Maar het meest impressionante was de manier waarop er gecoacht werd. Tips en ervaring met betrekking to coaching zijn gewoon onbetaalbaar. Ik kijk alvast uit naar het volgende level.

De vorige coaching opleiding die ik volgde was zuiver theoretisch, waar de deelnemers na het volgen van het programma aan zichzelf werden overgelaten om hun carrière te starten. In deze academy leren we om zelf training te geven en krijgen we hier ook ondersteuning bij. Onze mentors zijn bereikbaar wanneer we ze nodig hebben en dat heb ik in geen enkel andere opleiding gekregen. Dankzij de Inge Rock Academy geloof ik dat iedereen zijn doelen kan bereiken, ondanks het feit dat het voor mij eerst zo onbereikbaar leek.

Cynthia Gregoor

De Inge Rock academy is gebaseerd op een zeer waardevolle, universele, en heldere basisfilosofie. Vandaaruit wordt zeer praktisch en hands on geoefend en gewerkt aan de hand van een beproefde methodiek. De unieke waarde ligt in de continue groeimogelijkheid in teamverband.

Het grootste verschil met andere opleidingen is zonder meer de blijvende verbondenheid met elkaar en de continue mogelijkheid tot bijscholing in teamverband. Daarnaast is er voortdurende ondersteuning, ook na de opleiding, op alle mogelijke vlakken. Je hebt echt het gevoel dat je deel uitmaakt van een groter geheel, een familie, die erop gericht is blijvend waarde toe te brengen aan jezelf, het team en vooral de medemens.

Steven

De Inge Rock Academy overtuigde mij dat ik goed bezig ben. Deze heb ik mogen volgen met een enorm hartelijke, boeiende groep. Een groep waar blijvende vriendschappen zijn ontstaan met allemaal hetzelfde doel: wij worden de betere coaches en leiders.

Dankzij Inge Rock ben ik meer gaan stilstaan bij mijn persoonlijke kernkwadranten en heb ik een nieuwe lijn kunnen uitzetten voor mijn verdere professionele loopbaan.

 

En dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeeld uit de oneindige waaier van ontelbare niches.

Maar wat ik je vooral wil zeggen is: doe het voor jezelf en voor degenen van wie je houdt. Natuurlijk hoef jij geen professioneel coach te zijn om een coaching-opleiding te volgen. Iedereen wie een coaching-opleiding volgt doet dat in de eerste plaats voor zichzelf. Je zal je veel beter in je vel voelen, en je gaat de invloed op je partner, op je gezin, op je medewerkers, je collega's... volledig veranderen. Is dat niet geweldig? Wie een betere coach wordt, wordt ook een betere leider.

Vergeet zeker de MULTIPLE INTELLIGENCES niet te downloaden voor je eigen gebruik! Je ontvang een email met download link.