Er zijn drie grote redenen waarom zoveel life coaches falen

Dit zijn de geheime ingredienten voor een succesvolle coaching praktijk

Als je het echt meent om life coach-, business coach-, sport coach te worden, of als je reeds een coaching certificaat op zak hebt, maar het ontbreekt jou aan klanten, dan is dit artikel zeker voor jou.

In de laatste tien jaren zijn er meer dan duizend mensen door mijn Life Coach Certificatie-programma gegaan. Het goede nieuws is, dat er voorspeld wordt dat de coaching business in de komende tien jaren nog fors zal stijgen. Uiteraard goed nieuws voor iedereen die nog gaat starten. 

We hebben in de laatste tien jaren ook heel wat trends de kop zien opsteken in de coaching business. Ondanks de opkomende trends, - en dat is de tegenkant van de medaille - lijkt het erop dat er weinig coaches succesvol worden in de wereld van coaching.

78938565_1196924843849894_1035867389339631616_o
number-1-gold

De voornaamste reden waarom kersverse coaches niet succesvol zijn.

Zorg eerst goed voor jezelf! 

Je kunt als mens alleen aan anderen geven, wat je zelf hebt. 

Laat mij even verduidelijken. Hoe vaak hoor je deze zin: “Ik geloof dat coaches een coach nodig hebben, voor ze anderen kunnen coachen.”

Je kan immers niemand anders coachen, indien je eigen verleden nog in de weg zit. 

Nu, om het even welke coaching cursus zal je wel een beter persoon maken, dan je voordien al was. Toch gaan de meeste coaching opleidingen steeds over het coachen van anderen en leer je er erg weinig over jezelf. 

De oplossing: ingrediënt nummer één

Wanneer je een opleiding uitkiest, zorg er dan voor dat je een opleiding kiest, waar men ook aandacht besteed aan jouw persoonlijke groei en waar je jezelf leert coachen.

In mijn academy starten we altijd bij jou. Eens jij je emoties, angsten en obstakels hebt overmeesterd, kan je naar de tweede fase. 

Denk aan het volgende: je gaat je eigen verleden in de hand moeten hebben wanneer je mensen coacht. Dat zal je alleen lukken wanneer jij als coach voldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd.

Hoe word je een World Class Coach gratis video

Mijn doel is:
number-2-gold

De tweede reden waarom nieuwe coaches onsuccesvol zijn

De meeste mensen kiezen een coaching opleiding zoals ze eten bestellen op restaurant. Ze kijken eerst in de rechter kolom van de menu-kaart om de prijs te weten, voor ze een gerecht bestellen. Versta me niet verkeerd, goedkope dingen kunnen ook lekker zijn. Toch, een goede coaching opleiding is meer dan alleen maar theorie en je leert het niet in acht uren tijd of door een boek te lezen 🙂

Coaching vaardigheden gaan niet zo zeer over theorie, dan wel over praktijk. 

Mijn coaching klas bestaat uit maximum zes studenten. In meer gevorderde groepen werken we in klassen van drie studenten. Er is namelijk een reden waarom ik geen tweehonderd mensen in één groep zet. 

Indien je vandaag aan life coaches vraagt  waarom ze geen mensen coachen, hoor je de volgende repliek: “Ik vind dat de kennis en de ervaring me ontbreekt, om mensen te coachen.”

Dat gebeurt, wanneer je een coaching opleiding kiest zonder follow-up!

59871038_2320905944638266_5805994450668748800_o

De oplossing: ingrediënt nummer twee

Wanneer je een coaching opleiding kiest, let dan op het aantal support- en praktijkuren dat je krijgt. Vraag hoeveel gemonitorde praktijkuren je krijgt tijdens je academiejaar/-jaren hoe groot de groepen zullen zijn 😉

Dit is van groot belang voor jouw succes.

number-3-gold

De derde reden waarom startende coaches onsuccesvol zijn.

De meeste mensen stappen in de coaching wereld, omdat ze het verlangen hebben om mensen te helpen. 

Het is logisch om een coaching opleiding te zoeken, die studenten van een certificaat voorziet dat zegt “GECERTIFICEERD LIFE COACH”.

De kersverse coach denkt: “Ik heb een stuk papier dat zegt dat ik life coach ben en dus zullen de mensen wel naar me toe komen.”

FOUT… helaas!

Ik heb in mijn hele leven nog nooit een bord aan de buitenkant van een huis gezien waarop staat “GECERTIFICEERD LIFE COACH” 🙂

Als je klanten wilt, zal je andere vaardigheden moeten meesteren, namelijk ‘adverteren’ en ‘klanten aantrekken’.

In de meeste coaching opleidingen leer je dit niet. Eens je klaar bent met je opleiding, sta je er alleen voor.

Wanneer je een probleem hebt, wie ga je dan bellen? GHOST BUSTERS?!

Grapje! Maar het is de harde waarheid. 

Reeds tien jaar geleden heb ik een cursus ‘klanten aantrekken’ toegevoegd aan ons Life Coach Certificatie-programma. Ik begreep toen al hoe belangrijk het is om klanten te hebben.

59899393_2320907174638143_1287273325780795392_o

De oplossing: ingrediënt nummer drie

Wanneer je een coaching opleiding kiest, kies en er dan een die verder gaat dan alleen maar ‘coaching vaardigheden’. Presentaties maken, de inhoud van jouw programma promoten, zichtbaar zijn op social media, klanten aantrekken, de juiste prijsstelling, je eigen teaching content maken, adverteren op verschillende mediakanalen enz. zijn van het grootste belang.

Alleen wanneer je deze driehoek hebt afgewerkt, kan je zeker zijn van jouw succes. 

Het eerste wat mensen me vragen voor ze starten is dit: “Inge, kan je garanderen dat ik succesvol word?”

Dan antwoord ik steeds hetzelfde: “Ja, als jij me kunt garanderen dat je zult doen wat nodig is.” 🙂

Ik twijfel er niet aan dat iedereen succesvol kan zijn in de coaching wereld. En toch, wanneer ik mensen zie falen, falen ze omdat ze één of meer van de succes-ingrediënten negeerden. 

Wat vertellen de Academy leden zelf?

De Inge Rock Academy heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om te beseffen dat de oplossing reeds in het individu zit, die dit enkel nog niet ziet, en dat door de juiste technieken, kennis, inzicht, empathie en intuïtie van de coach of leidinggevende, de andere persoon tot inzichten komt, oplossingen ziet, het potentieel in zichzelf ontdekt, stappen zet. 

 
De Academy heeft mij doen inzien hoe belangrijk de kwaliteit van 'ons denken' is, omdat onze gedachten onze resultaten bepalen, opnieuw en opnieuw!
Je wordt inderdaad wat je denkt en dit is een proces dat nooit meer stopt.

Petra Alders

Ik vind de kwaliteit van de Inge Rock academy TOP! Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf en in de mens. Ik leer elke keer waardevolle dingen bij, die mijn zelfontwikkeling ten goede komen. De begeleiding en de teachers zijn super! Een aanrader voor iedereen. 

 

Ik heb 1 andere cursus gevolgd waar de gsm van de teacher belangrijker leek dan wij. Dat doet de waarde van de cursus direct zakken. Bij de Inge Rock academy heb ik meer het gevoel van "thuis komen". Voor mij persoonlijk voelt dit goed. Ik leer steeds dingen bij en dat vind ik geweldig.

Dominique Cools

Ik was erg onder de indruk van de verbondenheid tussen de teachers en de deelnemers. De energie zat goed en iedereen voelde zich op zijn gemak. Een goed begin om heel veel informatie te kunnen verwerken.

 
In dit programma was de sfeer veel meer ontspannen en heb ik exact gekregen wat ik nodig had.

Natasha
De Inge Rock Academy heeft me meer inzichten gegeven betreffende bewustwording en vooral wat een invloed je ego op je leven heeft. Ik ben van nature een positief persoon maar heb nu geleerd hoe ik dit moet nog meer kan bewerkstelligen.
 
Ik heb geen andere opleiding gedaan, ik heb wel veel opgezocht ivm coaching en leiderschap, maar op de een of andere manier werd ik door deze opleiding aangetrokken en heb zonder nadenken of enige info-avond te hebben gevolgd ingetekend voor deze opleiding

Lizzy-Anne Peerlings
De kwaliteit van de opleidingen, de inhoud, het enthousiasme van de teachers is super!
 
Hier wordt je persoonlijk ook beter van! Niet enkel de content, maar ook toepasbaar in het dagelijkse leven. Echt mindblowing!
Hannes Geyskens

Al jaren was ik bezig met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Training na training leerde ik meer en beter hoe het moest. Dat dacht ik tenminste.

 
En toen kwam Inge. Een training als nooit te voren! Met heel veel swung, met passie, met eye openers. Recht door zee en vooral: recht naar de kern. Dankzij de trainingen bij Inge heb ik de stap gezet om mijn eigen coachingspraktijk te starten. Daarvoor vond ik vooral dat ik nog meer moest "bijleren". 
Eén van mijn eerste klanten vertelde me dat ze bij mij meer progressie had gemaakt dan in 7 jaar therapie. Dat is wat de manier van werken van Inge en haar team met je doet. En vooral: met je "coachees" doet. Bedankt Inge!

Rilla

Het was absoluut onbetaalbaar. De energie was zo fantastisch en zelfs verslavend, zodat ik me zelfs na de derde dag nog niet moe voelde. Ik was het meest verbaasd toen ik de antwoorden in mezelf vond. Antwoorden die er steeds hebben gezeten, maar niemand was in staat geweest de juiste vragen te stellen. Een dikke DANK JE WEL aan fantastische Inge.

Jelena
De Inge Rock Academy is heel uniek. Het is kort, krachtig & doeltreffend. Kort want je krijgt in enkele dagen tijd een basiscursus in coachen en leiderschap waar je enkel de essentie aangereikt krijgt met tal van voorbeelden. 
Doeltreffend want in die enkele dagen tijd krijg je enorm veel levensinzichten en wijsheden. Je hoeft geen professionele coach te worden als je de basiscursus volgt maar het helpt je zeker om te weten waarom je bepaalde situaties in je leven tegenkomt en hoe je daar moet op anticiperen. 
Wil je dieper graven in de wereld van coaching en leiderschap, dan kan je vervolgcursussen volgen in de Inge Rock academy. Krachtig want Inge Rock en haar team stralen dezelfde spirit uit: “power”. 
Inge is een zeer energieke persoon en les krijgen van haar en haar team is alsof men een lont onder je motivatie steekt. Eens het vuur vat, krijg je gewoon goesting om aan de slag te gaan en weet het als een microbe is. Het laat je niet meer los je wilt gewoon de beste zijn!

Fatima Larit
Het meest waardevolle onderdeel was de informatie alsook de praktische kennis die we kregen tijdens de training. Ik was echt onder de indruk van de antwoorden en concrete oplossingen, zowel voor het leven als voor business.
Als jonge ondernemer leerde ik hoe je coaching problemen benadert en mensen leidt.
Maja
Het is de beste beslissing die ik ooit maakte! Je krijgt heel veel waarde voor je geld en alles is altijd up to date en past zich aan aan de behoeften van alle mensen . Er is een enorme liefdevolle sfeer en voor vragen kan je altijd bij iedereen terecht. Een echte aanrader om de wereld mooier te maken en je dromen waar te maken! Dankzij de Inge Rock academy worden al mijn dromen waar!!
 
Andere programma's zijn onpersoonlijk , tijdelijk en met een grotere afstand tussen collega's en lesgevers.
Carolien Flecijn